Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال ۹۷ اتفاقاتی در دانشگاه‌ها رخ داد که به خبرسازی و حاشیه سازی آن‌ها منجر شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سال ۹۷ با تمام فراز و نشیب خود به پایان رسید و آموزش عالی کشور سال جدیدی را آغاز کرد، اما درسالی که گذشت حادثه‌ها و شایعاتی با خود به همراه داشت که دانشگاه‌های تهران نیز درگیر برخی حاشیه‌های و خبرسازی‌ها بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  دانشگاه الزهرا (س) از جمله دانشگاه‌هایی بود که با بیشترین اتفاقات در صدر دانشگاه‌های حاشیه ساز قرار گرفت که از جمله این اتفاقات پخش فیلمی از رقص دسته جمعی دانشجویان بود که پس از دست به دست شدن این فیلم در فضای مجازی دردسر بزرگی را برای مسئولان این دانشگاه ایجاد کرد.   رقص دست جمعی دانشجویان دانشگاه الزهرا (س) با وجود ممنوعیت وزارت علوم
 مراسم اجرای حرکات ورزشی با عنوان «برایتونیک» در سالن دکتر تورانی دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد، که حواشی زیادی برای دانشگاه الزهرا به همراه داشت.     
بر اساس این گزارش، با وجود تاکید مکرر مسئولان وزارت علوم مبنی بر ممنوعیت برگزاری کنسرت، رقص و ساز آواز در محیط دانشگاه، اما همچنان دانشگاه‌ها به بهانه‌های مختلف این ابتذال‌ها را رواج داده و هیچ گونه برخوردی با آن‌ها نمی‌شود.   بیشتر بخوانید   توضیحات مدیرروابط عمومی دانشگاه الزهرا در خصوص رقص دانشجویان +فیلم   ماجرای اراضی ده ونک نیز اوایل سال تحصیلی ۹۷ خبرساز شد که دانشگاه الزهرا متولی بازپس گیری این اراضی از ساکن آن شد که اعتراضات و اتفاقات زیادی را در پی داشت.  
اوج تناقضات در املاک ده ونک/ ملک‌هایی که از سوی دولت واگذار شد و باز قرار است پس گرفته شود!
معاون حقوقی دانشگاه الزهرا (س) در نشست خبری خود جزئیاتی از املاک ده ونک عنوان کرد که در جزئیات آن تعارضات زیادی به چشم می‌خورد.    آزیتا مطیعیان، معاون حقوقی دانشگاه الزهرا (س) در نشست خبری اعلام جزئیات اراضی ده ونک گفت: این اراضی از سال ۸۲ پرونده آن در دادگاه باز شد و دانشگاه به تناسب وظیفه‌ای که داشت، در کنار خانواده‌های ساکن در این اراضی حضور داشت و با نمایندگان آن‌ها به طور مداوم صحبت کرد. خیلی از مکاتبات توسط طرفین دعوا به دادگاه کشیده شد و در حال حاضر در حال پیگیری است. در حال حاضر ۵ مورد از این اراضی که از ۴۵۰ تا ۷۰۰ متر است، احکام آن اجرا شده، ۲۴ مورد با دانشگاه به مصالحه رسیدند.   حاشیه سازی دانشگاه الزهرا فقط به رقص دسته جمعی دانشجویان و ماجرای ده ونک ختم نشد پس از گذشت چندی خبر خودکشی یک دانشجوی دختر در این دانشگاه بازهم این دانشگاه را به حاشیه کشاند، این خودکشی علاوه بر تناقضات مسئولان دانشگاه، به ماجرای ده ونک ربط داده شد.
فارغ‌التحصیل ۹۱ دانشگاه الزهرا (س) خودکشی کرد
یک منبع آگاه در خصوص خودکشی دانشجوی ارشد دانشگاه الزهرا (س) گفت: این دانشجو فارغ‌التحصیل سال ۹۱ کارشناسی ارشد رشته فلسفه و حکمت اسلامی دانشکده الهیات بوده و در این سال‌ها ارتباطی با دانشگاه نداشته است. این دانشجو فارغ التحصیل سال ۹۱ کارشناسی ارشد رشته فلسفه و حکمت اسلامی دانشکده الهیات بوده است.   بیشتر بخوانید  توضیحات دانشگاه الزهرا در خصوص خودکشی دانشجوی این دانشگاه   درست در روزهای منتهی به امتحانات ترم اول تحصیلی در سال 97 خبری تاسف بار از سقوط اتوبوس دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات منتشر شد که منجر به از دست دادن تعداد زیادی از دانشجویان این دانشگاه شد که جامعه دانشگاهی را به اندوه فرو برد.   پس از این اتفاقات عده ای که همیشه منتظرند از آب گل آلود ماهی صید کنند این اتفاق را به مسائل سیاسی و تغییر مدیریت این دانشگاه آزاد گره زدند و مشکلات دانشگاه آزاد را به چندین برابر افزایش دادند.   حادثه سقوط اتوبوس دانشجویان علوم تحقیقات
طی حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات که حوالی ساعت ۱۲:۲۰ ظهر سه شنبه 4 دی ماه در محوطه دانشگاه و مابین ساختمان دکتر حبیبی و دانشکده علوم رخ داد، متاسفانه ۱۰ دانشجو کشته و ۲۸ نفر نیز زخمی شدند.  

پیمان صابریان، رئیس مرکز اورژانس تهران در گفتگو با خبرگزاری دانشجو گفت: پس از تماس با سامانه ۱۱۵ اورژانس، یک دستگاه بالگرد اورژانس، ۱۵ دستگاه آمبولانس، دو دستگاه اتوبوس و دو دستگاه موتورلانس به محل حادثه اعزام شدند و مجروحان پس از اقدامات اولیه به نزدیکترین محل درمانی انتقال یافتند.   بیشتر بخوانید   اسامی مصدومان حادثه علوم و تحقیقات اعلام شد   دادستان کل کشور خواستار پیگیری حادثه واژگونی اتوبوس در دانشگاه علوم و تحقیقات شد       در روزهای منتهی به پایان سال 97 دانشجویان ساکن خوابگاههای دانشگاه شریف از بحث ناامنی، زورگیری و سرقت گله کردند که این گله مندی منجر به اعتراضات دانشجویی شد که چند روزی دانشگاه شریف را به صدر اخبار دانشگاه کشید.   ماجرای یک اعتراض که به حاشیه رفت/ امنیت دانشجویان شریف به اختلاف دانشجویی ختم شد!

موضوع زورگیری و سرقت از دانشجویان به جایی رسید که شورای صنفی دانشگاه وارد ماجرا شد و حتی کلیپی از این موضوع برای اطلاع مسئولان دانشگاه ساخت، اما بازهم مسئولان دانشگاه پیگیر حل این مشکل نشدند.

ماجرای امنیت دانشجویان ساکن خوابگاه‌های شریف از سال گذشته با اتفاقاتی که برای این دانشجویان رخ داد خبر ساز شد، از زورگیری تا تهدید و در نهایت به سرقت رفتن لوازم همراه دانشجویان که بار‌ها و بار‌ها تکرار شد.

حادثه زورگیری و سرقت از دانشجویان به جایی رسید که شورای صنفی دانشگاه وارد ماجرا شد و حتی کلیپی از این موضوع برای اطلاع مسئولان دانشگاه ساخت، اما بازهم مسئولان دانشگاه پیگیر حل این مشکل نشدند.

البته معاون دانشجویی دانشگاه و حتی رئیس دانشگاه قول‌هایی را برای مذاکراه با نیروی انتظامی به دانشجویان دادند، اما در طی دو هفته اخیر گزارش سرقت و زورگیری از دانشجویان به بالاترین آمار خود رسید.   اتفاقی عجیب در دانشگاه تهران نیز دستاویز اعتراضات دانشجویان متاهل خوابگاههای جلال این دانشگاه شد که سرانجام مسئولان دانشگاه پیگیر مشکلات این دانشجویان شدند.

تعداد خوابگاه‌های متاهلی دانشگاه تهران محدود است
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به مشکلات ایجاد شده در خوابگاه متاهلی این دانشگاه گفت: تعداد خوابگاه‌های متاهلی دانشگاه تهران محدود است و اگر دانشجویان به موقع تخلیه کنند مشکلی نخواهیم داشت.

نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص مشکلات دانشجویان خوابگاه‌های متاهلی گفت: تعداد خوابگاه‌های متاهلی دانشگاه تهران محدود است و خیلی از دانشگاه‌ها خوابگاه‌های متاهلی شان را جمع آوری کردند. در خوابگاه مجردی وقتی تعداد دانشجویان اضافه بر ظرفیت اعلام می‌شود خوابگاه را دو نفره سه نفره یا چهار نفره می‌کنیم، اما در خوابگاه متاهلی نمی‌توان این کار را انجام داد؛ لذا تقاضا برای خوابگاه متاهلی بیش از توان دانشگاه است.  

سرانجام مسئولان دانشگاه تهران با دانشجویان به گفتگو نشستند/ مشکلات خوابگاه متاهلین حل می‌شود!

پس از اعتراضات دامنه دار دانشجویان متاهل خوابگاه جلال و با هماهنگی و حضور خضری، مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران جلسه‌ای میان دانشجویان متاهل و شورای متآهلین دانشگاه تهران برگزار شد.     علاوه بر این اتفاقات دانشگاهها با بدهکاری و کمبود بودجه دست و پنجه نرم کردند اما  با همه این اتفاقات آموزش عالی سال 97 را پشت سرگذاشت و وارد سال جدید شد با اتفاقات و مسائل جدیدتر که باید مسئولان دانشگاهها خودشان را برای پیشبرد اهداف نظام آموزش عالی و پشت سرگذاشتن مشکلات آماده کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: الزهرا خودکشی دانشگاه شریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۹۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو

مهربانو های منتظر و مهربان های مضطرب! مهربانو ها چشم به راه روز مبارک وصال؛ و به فاصله یک شهر شلوغ، مهربان ها مردد بین شسکتن از سختی جدایی یا شکستن زیر بار سنگین زندگی مشترک! دانشجو رنج هجران می‌کشد و دانشگاه ایستاده است و تماشا می‌کند!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- فاطمه افتخاری‌پور*: فاصلۀ خانه دانشجویی تا خانه دانشجویی متأهلان را فاصلۀ بین تصویب تا اجرای قانون باید پر کند.
دانشگاه‌ها مؤظف‌اند متناسب با برآورد نیاز دانشجویان متأهل برای تأمین خوابگاه متأهلی اقدام کنند. اما در حال حاضر جز تعداد انگشت شماری از دانشگاه ها، سایر دانشگاه‌ها به وظیفه خود عمل نکردند... (۱)
همچنین تا به امروز، دانشگاه علامه طباطبایی (ره) هم جز وعدۀ تأمین صد واحد خانه دانشجویی متأهلی حرفی برای گفتن ندارد. هرچند حتی اگر آن ۱۰۰ واحد برای مهر سال ۱۴۰۳ تأمین شود اصلا پاسخگوی ۱۵۰۰ دانشجوی متأهل دانشگاه نخواهد بود. البته این را هم باید در نظر گرفت که تأمین خانه دانشجویی متأهلی نه صرفا برای متأهلین، بلکه برای دانشجویانی که با آگاهی از تأمین مسکن توسط دانشگاه برای ازدواج اقدام می‌کنند هم باید در نظر گرفته شود.

پای درد و دل دانشجویان متأهل که نشستیم، تازه فهمیدیم چقدر تحت فشار هستند. در همین راستا مصاحبه‌ای انجام شده که در ادامه می‌خوانید:
حانیه امین آقائی هستم، دانشجوی رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی که در سال ۱۴۰۲ وارد دانشگاه شدم. کمتر از دو ماه است که ازدواج کردم. همسرم هم فارغ‌التحصیل ارشد هستند.
فاطمه سادات رفیعی هستم، رشته علوم تربیتی، سال ۱۴۰۲ بود که موفق به ورود به دانشگاه شدم. سه‌سال است که ازدواج کردم.
سیدمحمدامین حسینی هستم، حدود دو سال از ازدواجم می‌گذرد و خودم در مقطع دکتری حقوق خصوصی مشغولم و همسرم دانشجوی پزشکی هستند.
مهران خالقی متولد سال ۱۳۸۱ هستم، در شهر زنجان متولد شدم. بنده و همسرم در مقطع کارشناسی ازدواج کردیم. در حال حاضر دانشجوی ترم هشت حقوق هستم.


شروع شرح جدایی...
در حال حاضر کجا سکونت دارید؟ در صورت امکان ترجیح شما استفاده از خوابگاه متأهلی است یا خیر؟
خانم رفیعی در پاسخ به این سؤال گفتند: هر دو خوابگاهی هستیم. بله حتما خوابگاه متأهلی را انتخاب می‌کنیم. با توجه به اینکه اهل شهرستان هستیم و شرایط اجاره کردن خانه سخت است.
آقای خالقی گفتند: بنده در خوابگاه ساکن هستم و همسرم و فرزندم در زنجان زندگی می‌کنند. مجبورم هر هفته یا هردوهفته یکبار در رفت و آمد باشم. قطعاً ترجیح می‌دهم از خوابگاه متأهلی در چنین شرایطی استفاده کنم.

ازدواج همراه با تحصیل، سخت! اما شدنی
به نظر شما تحصیل در کنار ازدواج چقدر می‌تواند محقق شود؟
خانم امین آقائی در پاسخ به این سؤال گفتند: به‌نظرم تحصیل در کنار ازدواج می‌تواند محقق شود، اما ممکن است در شرایطی مثل دوران بارداری دشوار یا کند شود.
آقای خالقی در ادامه گفتند: پاسخ به این سوال با توجه به شرایط، روحیات، آشنایی با مهارت‌های زندگی، توانایی مدیریت هم‌زمان کار و تحصیل و زندگی برای هر فرد می‌تواند متفاوت باشد.
آقای حسینی نیز به این سؤال پاسخ دادند و گفتند: ازدواج عامل کمک کننده به تحصیل است چرا که آرامش ذهنی و روحی ارزشمندی به واسطه ازدواج به وجود می‌آید که امکان طی کردن مراحل مختلف تحصیلی را فراهم می‌کند. در نتیجه ازدواج و تحصیل نه تنها باهم تعارضی ندارند، بلکه ازدواج به تحصیل کمک می‌کند.

زندگی مشترک از نگاه جوان امروز، شروع یک زندگی ساده هم سخت شده
به نظر شما اولویت‌های جوانان امروزی برای ازدواج چه تفاوتی با گذشته دارد؟
خانم امین آقائی در پاسخ به این پرسش گفتند: دغدغۀ اقتصاد و داشتن خانه مناسب بیش از پیش در ذهن جوانان است و مشکلات اقتصادی و میل به داشتن زندگی مالی خوب، باعث شده برخی معیار‌های مالی داشته باشند که در جامعه کنونی خیلی‌ها از داشتنش محروم هستند.
خانم رفیعی گفتند: در شرایط فعلی دغدغه‌های مالی اولویت‌ها را خیلی تغییر داده و با توجه به فضای مجازی اولویت‌ها از اخلاق و ظرفیت‌های فکری، به ویژگی‌های جسمانی و مالی تغییر رویه داده‌اند.


آقای حسینی در ادامه به این شکل پاسخ داده‌اند: امروزه خیلی‌ها می‌گویند جوانان امروزی توقعات زیادی دارند، اما در واقع اینطور نیست و جوانان امروزی زیادی پیدا می‌شوند که حاضر به شروع یک زندگی ساده هستند. متأسفانه به خاطر مشکلات اقتصادی و تورم همین زندگی ساده نیز هزینه‌های زیادی دارد و جوانان از فراهم کردن مقدمات اولیه زندگی ساده نیز ناتوان شدند که گران‌ترین بخش شروع زندگی، مسکن است.

مسکن؛ پاشنۀ آشیل تشکیل خانواده و رشد جمعیت!
نداشتن مسکن تا چه اندازه باعث به تأخیر انداختن ازدواج جوانان و دانشجویان شده؟ خوابگاه متأهلی به چه میزان توانایی رفع این مشکل را دارد؟
خانم امین آقائی به این سوال چنین پاسخ دادند: قطعاً مسکن یکی از دغدغه‌های مهم هر جوانی است که قصد ازدواج دارد و موجب به تأخیر انداختن ازدواج و تشکیل خانواده می‌شود. خوابگاه متأهلی گزینه بسیار مناسبی برای زمان دانشجویی است و تا پیدا کردن خانه مناسب، موجب استقلال دو طرف می‌شود.
آقای حسینی گفتند: به‌نظرم از میان دلایل اقتصادی، نداشتن مسکن مناسب مهم‌ترین دلیل تأخیر ازدواج جوانان است. طبیعتاً خوابگاه متأهلی، می‌تواند در حل این مشکل به زوج‌های دانشجو کمک شایانی بکند.

مسکن، مسکن، و بازهم مسکن... باید به داد جوان‌ها رسید!
به نظر شما وجود خوابگاه متأهلی، چه محاسنی دارد که باعث ترغیب مجرد‌ها به ازدواج شود؟
خانم رفیعی گفتند: در واقع برای دانشجو یک خیال آسوده به وجود می‌آورد که حداقل تا چند سال با خیال راحت‌تری به تحصیل بپردازد.
آقای خالقی، در پاسخ به این سوال چنین مطرح کردند: قطعاً باعث ترغیب جوان‌ها به ازدواج خواهد شد. زیرا؛ بزرگترین مانع پیش روی جوانان همین مسکن است و حتی اگر برای مدت کوتاهی این مانع از سر راه جوانان برداشته شود جوان‌ان در این مدتی که در خوابگاه متأهلی هستند سعی می‌کنند پس انداز‌های خود را بیشتر کنند تا بعد از فارغ‌التحصیل شدن بتوانند منزل خودشان را تهیه کنند.

دانشگاه خانواده محور، ضامن فردای ایران زمین
آیا قصد دارید فرزند هم داشته باشید؟ با توجه به روند کاهش جمعیت، به نظر شما فرزندآوری چقدر اهمیت دارد؟
خانم رفیعی: بله. برای جامعه از هر لحاظ از اهمیت بالایی برخوردار است، ولی باید دید با شرایط فعلی زندگی چقدر امکان فرزندآوری وجود دارد.
آقای خالقی گفتند: ما الحمدلله صاحب یک دختر ۸ماهه هستیم. ایرانِ امروز ما به شدت در سرازیری کاهش جمعیت قرار گرفته و این برای یک کشور خطرناک است. اگر انسان حداقل چند کتاب تربیتی مطالعه کرده باشد متوجه می‌شود که امکان تربیت صحیح و سالم فرزندی که برادر و خواهری نداشته باشد وجود ندارد. پدر و مادر اگر تربیت صحیح فرزندخودشان برایشان دغدغه است، نباید به یک یا دو فرزند بسنده کنند چه برسد به اینکه آینده کشور نیز برایشان مهم باشد. حالا همین بچه‌ای که به تنهایی بزرگ شده یا دست کم فقط یک برادر یا خواهر داشته، تقریبا بعد از هجده سالگی به یکباره می‌خواهد وارد فضای جامعه شود. خب این فرزند اصلا درکی از زندگی جمعی، کار گروهی، گذشت کردن، تقسیم کار و... ندارد و این برای کشور مشکل‌زا است.


این مصاحبه در پایان با تشکر از مصاحبه‌کننده‌ها به پایان رسید. اما برای دانشجوی جوان و مجرد مسئلۀ مسکن، زوج‌های متأهل را به سختی انداخته و جوانان آمادۀ ازدواج را از تشکیل خانواده می‌ترساند! (۲) به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، بالا بودن هزینه‌های زندگی، هزینه بالای مسکن، بیکاری و پیدا نکردن گزینه مناسب برای ازدواج در صدر علل عدم ازدواج بهنگام جوانان هستند که مطمئناً می‌توان در دانشگاه برای هر کدام از این علت‌ها چاره‌جویی کرد.

امیدواریم تلاش ما برای پیگیری مسئلۀ تأمین خانه دانشجویی متأهلی برای دانشجویان دانشگاه مؤثر واقع شود و قدم برداشتن برای این اتفاق مبارک، عمل خیر مقبولی در پیشگاه خداوند متعال باشد.
والذین یقولون ربنا هب لنا من ازواجنا وذریاتنا قرة اعین واجعلنا للمتقین اماما
اولئک یجزون الغرفة بما صبروا ویلقون فی‌ها تحیة وسلاما
خالدین فی‌ها حسنت مستقرا ومقاما (۳)

 

۱- قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مصوب ۱۴۰۰/۷/۲۴

۲-عوامل تأثیر گذار بر افزایش سن ازدواج جوانان، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، تاریخ انتشار ۱۴۰۱/۳/۱۰

۳-آیات ۷۴ الی ۷۶ سوره مبارکه فرقان

 

فاطمه افتخاری‌پور، عضو فعال دانشکده روانشناسی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی(ره)

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

دیگر خبرها

  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود
  • تصویب راه‌اندازی دانشکده خانواده در دانشگاه‌های شهید بهشتی و شریف همچنین تهران
  • تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در حمایت از دانشجویان آمریکا
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • رشد ۴۶ درصدی ساخت خوابگاه‌های متاهلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • تجمع دانشجویان شریف در حمایت از خیزش دانشجویان در جهان
  • ادامه حمایت دانشجویان ایرانی از خیزش دانشجویان در جهان/ دانشجویان شریف تجمع کردند+ فیلم