Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشگاه‌ها در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی مانند «تغییر زمان برگزاری امتحانات دانشکده‌های فنی کشور در روز انتخابات»، «افزایش وابستگی دانشجویان به مواد مخدر در دوران کرونا»، «چالشی که استادان آمریکایی با کلاس های مجازی دارند»، «اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان خدمات به شرکت‌های دانش بنیان در سال جاری»، «سالخوردگی ۲۰ درصد از جمعیت کشور تا سال ۲۰۵۰/ ادامه تحصیل یکی از موانع فرزند آوری است»، «چرا واژه «دانشکدگان» جایگزین پردیس در دانشگاه تهران شد؟»، «کسب مقام ۱۲ دانشگاه شریف در رتبه بندی آکادمیک دانشگاه‌های دنیا»، «جزئیات اعطای بورسیه دانشگاه الزهرا به دانش آموختگان کابلی» همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تغییر زمان برگزاری امتحانات دانشکده‌های فنی کشور در روز انتخابات

حیدر میرفخرالدینی معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره خبر منتشر شده بر مبنای تغییر امتحانات پایان ترم اظهار کرد: هیچ تغییری در تاریخ امتحانات دانشگاه فنی و حرفه‌ای رخ نداده است.

او افزود: با توجه به اینکه احتمال دارد برخی از آموزشکده‌ها و دانشکده‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای در سراسر کشور حوزه انتخابیه باشند به پیشنهاد برخی از روسای دانشکده‌ها مقرر شده تا یک روز قبل (پنج شنبه) و یک روز بعد ازانتخابات (شنبه) برای امتحان برنامه ریزی نشود، اما به صورت کلی بازه زمانی امتحانات تغییری نکرده است.

میرفخرالدینی تصریح کرد: طبق روال گذشته در دانشگاه فنی و حرفه‌ای معمولا پنج شنبه‌ها و جمعه‌ها امتحان برگزار نمی‌کردیم و در صورتی که در روز شنبه، مرکزی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای حوزه انتخابیه باشد، می‌تواند امتحان آن روز را لغو کرده یا در آن زمان برنامه ریزی برای امتحان نداشته باشد.

معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور درباره شروع زمان امتحانات پایان ترم گفت: تاریخ امتحانات پایان ترم از ۲۲ خرداد آغاز و تا ۳ تیر ادامه دارد و با هماهنگی که با واحد فناوری اطلاعات دانشگاه داشته ایم، در صورتی که مرکزی دچار اختلال اینترنت یا قطعی برق بشود امکان تمدید یک هفته‌ای زمان امتحان تا ۱۰ تیر نیز وجود خواهد داشت.

افزایش وابستگی دانشجویان به مواد مخدر در دوران کرونا

بهزاد ولیزاده رییس اداره کنترل دخانیات وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی اظهار کرد: بر اساس اطلاعات سازمان بهداشت مدیترانه شرقی وضعیت شیوع مصرف دخانیات به ویژه در میان جوانان بسیار نگران کننده است.

او افزود: تا سال ۲۰۲۵ بر خلاف روند کاهشی مصرف دخانیات در سایر مناطق جهان، شیوع استعمال دخانیات در منطقه مدیترانه شرقی افزایشی است که به اپیدمی روزافزون بیماری ریوی منجر می‌شود.

ولیزاده تصریح کرد: حدود ۳۸ درصد مردان و ۴ درصد زنان دخانیات مصرف می‌کنند. در برخی از کشورها، ۵۷ درصد مردان و ۲۹ درصد زنان دخانیات مصرف می‌کنند.

رئیس اداره کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: شیوع مصرف دخانیات در پسران ۴۲ درصد و در دختران ۳۱ درصد است (گروه سنی ۱۳ تا ۱۵ سال) دلیل اصلی بالا بودن شیوع مصرف در بین نوجوانان و جوانان، ترویج و تمایل آن‌ها به مصرف قلیان است.

او درباره مصرف روزانه سیگار گفت: در سال ۹۰ حدود ۱۰.۹ جمعیت بالای ۱۵ سال مصرف کننده سیگار به صورت روزانه بوده اند که این میزان در میان مردان ۲۶.۲ و در بین زنان ۶۳ صدم درصد بود و همین آمار در سال ۹۵ به ۱۰.۱ درصد کاهش یافت که به معنای کاهش یک درصدی نسبت به سال ۹۰ است، اما در عوض شیوع مصرف سیگار در بانوان از ۶۳ درصد به میزان یک درصد بالاتر رفت و در بین مردان کاهش یافت و به ۲۰ درصد رسید.

ولیزاده بیان کرد: مصرف قلیان به صورت روزانه در گروه سنی بالای ۱۵ سال در سال ۱۳۹۰، ۳.۵ بوده است که این آمار در بین زنان ۲.۳ درصد و در بین مردان ۴.۷ درصد بوده است که مصرف آن در سال‌های ۸۸ تا ۹۰ حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.

چالشی که استادان آمریکایی با کلاس های مجازی دارند

تورج دریایی استاد دانشگاه کالیفرنیای آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، اظهار کرد: تدریس در دنیای مجازی معضلات خود را دارد.

استاد دانشگاه کالیفرنیای آمریکا افزود: قدرت اینترنت حتی در کشور‌های آمریکایی هم در زمان آموزش‌های مجازی با مشکل رو به رو بود و به اینصورت ناتوانی خود را به خوبی نشان داد و برخی از دانشجویان به علت عدم دسترسی به اینترنت و نداشتن کامپیوتر تدریس را تا حدودی برای ما مشکل ساز کردند و طی یک سال گذشته ضعف ارتباطاتی در آمریکا دیده شد.

او گفت: کشور‌های پیشرفته در دوران کرونا و آموزش‌های مجازی مانند آمریکا نشان داد که رکورد خوبی ندارد، برای مثال مشکلات اینترنتی و ارتباطاتی که در اختلال اینترنت به وجود آمد چنین برداشتی را به ما نشان داد.

دریایی افزود: در کشور‌هایی مانند ایران با شیوع ویروس کرونا و سوق پیدا کردن آموزش‌های مجازی دریچه‌ای باز شد تا دانشجویان و استاید بتوانند با تمام جهان بعد از گذشت سال‌ها در تماس باشند و تمام مرز‌هایی که قبلا وجود داشت شکسته شد و باید گفت که یک انقلاب علمی با این نوع ارتباطات مجازی در انتظار ایران است.

اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان خدمات به شرکت‌های دانش بنیان در سال جاری

فریدوند، مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره جزئیات اختصاص ۷۵۰ میلیاردتومانی به شرکت‌های دانش بنیان اظهار کرد: صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران یکی از صندوق‌های تخصصی حوزه پژوهش و فناوری است که در سال ۱۳۸۹ تاسیس شده است.

او افزود: حدود یک دهه‌ای می‌شود که صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در تامین مالی حوزه فناوری و شرکت‌های دانش بنیان فعالیت می‌کند، این صندوق ۴ محور فعالیتی دارد که در مباحثی مانند: پاسخ به تسهیلات انجام می‌شود، برای مثال در قالب انواع مختلف تسهیلات مانند تسهیلات سرمایه در گردش، مشارکت مدنی و انواع تسهیلات به شرکت‌ها کمک می‌شود.

فریدوند تاکید کرد: ۷۵۰ میلیارد تومان در گذشته به شرکت‌های دانش بنیان در قالب خدمات پرداخت شده است و در سال ۱۴۰۰ برنامه داریم تا ۵۰۰ میلیارد تومان خدمات از جنس تسهیلات و ضمانت نامه و سرمایه گذاری به شرکت‌ها ارائه دهیم.

سالخوردگی ۲۰ درصد از جمعیت کشور تا سال ۲۰۵۰/ ادامه تحصیل یکی از موانع فرزند آوری است

محمود مشفق عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره سوق پیدا کردن جمعیت کشور به سمت پیری اظهار کرد: بحث «سالخوردگی جمعیت» یک موضوع کلان روند جهانی است که در اثر انتقال جمعیتی اتفاق می‌افتد.

او افزود: به تدریج تمامی کشور‌هایی که وارد انتقال جمعیت می‌شوند «پیری جمعیت» را تجربه خواهند کرد، در حال حاضر کشور‌های اروپایی و کشور‌های توسعه یافته و کشور‌هایی که با تاخیر بیشتری دچار گزار جمعیتی می‌شوند، مانند: ژاپن و کشور‌های اروپای شمالی دارای جمعیت سالخورده هستند.

مشفق تصریح کرد: بحث پیری جمعیت یک مسئله جهانی بوده و تنها مختص ایران نست که در مسیرگذار جمعیتی اتفاق می‌افتد.

او درباره تهدید یا تخریب بودن سالخوردگی جمعیت گفت: سالخوردگی جمعیت در صورتی تهدید محسوب می‌شود که در دو زمینه برای آن غیر فعال باشیم یا سیاست گذاری نکنیم، برای مثال اگر آمادگی لازم را برای افزایش جمعیت سالمند در کشور نداشته باشیم در اینصورت جمعیت مان روز به روز پیر‌تر خواهد شد؛ همچنین ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور حداقل تا سال ۲۰۵۰ با روند کنونی سالخورده خواهند شد که یک پنجم جمعیت را شامل می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به جوابگو بودن امکانات و زیرساخت‌های رفاهی، اقتصادی، بهداشتی و بیمارستان‌ها برای جمعیت کنونی اظهار کرد: تا سال ۲۰۵۰ جمعیت کشور به بالای ۶۵ سال خواهد رسید که با آمادگی لازم می‌توان این موضوع را مدیریت کرد، در غیر اینصورت با معضل بزرگ در کشور مواجه خواهیم شد.

چرا واژه «دانشکدگان» جایگزین پردیس در دانشگاه تهران شد؟

موسوی مشاور رئیس دانشگاه تهران و مدیر کل حوزه ریاست دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره علت اصلی تغییر نام پردیس به دانشکدگان اظهار کرد: دانشگاه تهران یک فضای قدیمی بوده و شامل همه دانشکده‌های زیرمجموعه می‌شود.

او افزود: برای مثال بعد از گذشت مدتی دانشکده علوم دانشگاه تهران توسعه پیدا کرد و به چند دانشکده مانند: دانشکده شیمی، دانشکده ریاضی، دانشکده فیزیک و ... تبدیل شد؛ بنابراین دانشگاه تهران هم تصمیم گرفت تا عنوانی را برای دانشکده علوم اختصاص دهد که مابقی دانشکده‌ها زیر مجموعه آن قرار بگیرند، به همین علت واژه پردیس دانشگاه تهران انتخاب شد.

موسوی تصریح کرد: در دانشگاه تهران دو گونه پردیس با نام‌های پردیس کیش و پردیس بین المللی و پردیس البرز و پردیس ارس داریم که خودگردان هستند، یعنی در قبال جذب دانشجو از آن‌ها شهریه دریافت می‌کنند، اما در مقابل جذب دانشجو در دانشکده علوم دانشگاه تهران شهریه نمی‌پردازند و همچنین خودگران هم محسوب نمی‌شوند، بلکه از بودجه عمومی دولت و دانشگاه استفاده می‌کنند.

او ادامه داد: برای تغییر نام پردیس فراخوانی داده شد و در همین راستا پیشنهاداتی هم مطرح کردیم و در نهایت واژه دانشکدگان جایگزین کلمه پردیس شد که شامل چند دانشکده هستند.

مشاور رئیس دانشگاه تهران گفت: با اساتید برجسته زبان شناس و ادبیات فارسی مشورت کردیم و بعد از بررسی‌های لازم واژه دانشکدگان به علت اینکه جمع دانشکده هاست و هم اینکه واژگانی که با گان جمع بسته می‌شوند معنی گروه دارند، یعنی جمعی که زیرمجموعه آن‌ها افراد همسن هستند، انتخاب شد. برای مثال دانشکده‌ها شامل دانشکده ادبیات، دانشکده فنی، دانشکده علوم اجتماعی و ... هستند.

کسب مقام ۱۲ دانشگاه شریف در رتبه بندی آکادمیک دانشگاه‌های دنیا

 در آخرین رتبه بندی موضوعی پایگاه رتبه بندی شانگهای، دانشگاه صنعتی شریف موفق به کسب رتبه در ۱۲ حوزه اصلی شد.

بر اساس این گزارش؛ نام دانشگاه صنعتی شریف در کنار نام دانشگاه‌های برتر جهان در رشته‌هایی، چون مهندسی عمران، مهندسی متالورژی، منابع آب، مهندسی شیمی، مهندسی مخابرات، مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی و علوم ابزار، مهندسی مکانیک، مهندسی و علوم انرژی، مهندسی و علوم کامپیوتر، مهندسی و علم مواد و مدیریت مشاهده می‌شود.

گفتنی است که دانشگاه صنعتی شریف در ۳ رشته مهندسی عمران، مهندسی شیمی و مهندسی مخابرات همانند سال گذشته رتبه اول کشوری را کسب کرده است.

همچنین، در این نظام رتبه بندی دستاورد‌های مطلق و نرماله نشده در نظر گرفته می‌شوند و لذا به اندازه دانشگاه بستگی مستقیم دارد، به طوری که دانشگاه‌های جامع امتیازات بیشتر (رتبه بالاتری) کسب می‌کنند. این رتبه بندی به دلیل معیار‌های کیفی مانند انتشار مقاله در مجلات نیچر و ساینس، تعداد ارجاعات و کسب جوایز بین المللی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

جزئیات اعطای بورسیه دانشگاه الزهرا به دانش آموختگان کابلی

 ملانظری رئیس دانشگاه الزهرا در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره اختصاص بورسیه تحصیلی دانشگاه الزهرا به دانش آموزان کابلی اظهار کرد: بعد از بروز حادثه تلخ در کابل، هیئت رئیسه دانشگاه الزهرا هفته گذشته تصمیم گرفت تا ۲۵ سهمیه بورسیه را برای جذب دانشجویان افغان فارغ التحصیل از دبیرستان سیدالشهدا به این دانشگاه اختصاص دهد.

او افزود: ۵ بورسیه هم به صورت جدا با عنوان بورسیه «میرزاخانی» از طرف دانشگاه الزهرا به دانش آموزانی اختصاص داده شده که قصد دارند در رشته ریاضی تحصیل کنند.

ملانظری تصریح کرد: هیچ محدودیتی در زمینه جذب دانش آموزان سیدالشهدا به دانشگاه الزهرا وجود ندارد و آن‌ها می‌توانند در ۳ مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری یا یکی از آن‌ها تحصیل کنند.

رئیس دانشگاه الزهرا ادامه داد: با سیاست گذاری بین المللی دانشگاه الزهرا آقای دکتر صدیقی، معاون وزیر علوم در یک نشست مجازی اعلام کردند که از طرف سازمان امور دانشجویان ۲۵ درصد بورسیه تحصیلی به میزان بورسیه‌های تحصیلی دانشگاه الزهرا در پذیرش دانشجویان کابلی اختصاص داده می‌شود.

ملانظری تاکید کرد: از آن جایی که احتمال دارد ظرفیت تمام ۵۰ بورسیه تحصیلی دانشگاه الزهرا با مدرسه سیدالشهدا کامل نشود، باید بتوانیم برای ۲۵ درصد سهمیه تحصیلی سازمان امور دانشجویان تصمیمات دیگری بگیریم و آن‌ها را به دانش آموزانی اختصاص دهیم که در مدرسه سیدالشهدا تحصیل نمی‌کنند، اما ساکن کشور افغانستان هستند.

رئیس دانشگاه الزهرا درباره زمان جذب دانشجویان کابلی در دانشگاه الزهرا گفت: از مهر ماه بعد از طی کردن فرآیند‌های در نظر گرفته شده در سال ۱۴۰۰ آماده پذیرش دانش آموزان کابلی در دانشگاه الزهرا هستیم.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا امتحانات پایان ترم دانشگاه الزهرا به دانش شرکت های دانش بنیان گفت وگو با خبرنگار دانشگاه فنی و حرفه ای پژوهش و فناوری میلیارد تومان دانشگاه تهران حوزه دانشگاهی جمعیت کشور رئیس دانشگاه دانشکده علوم تا سال ۲۰۵۰ دانشگاه ها دانشکده ها شرکت ها شیوع مصرف برای مثال رتبه بندی جذب دانش ۲۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۱۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه شهید بهشتی ،دانشجویان آمریکایی اخراجی را بورسیه می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین، سیدمحمود آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی درباره حمایت از مردم غزه و محکومیت اقدام دولت آمریکا نسبت به اساتید معترض گفت: دانشجویانی که به دلیل اعتراض به عملکرد صهیونیست‌ها از دانشگاه‌های اروپا و امریکا اخراج شده‌اند را پذیرش می‌کنیم.

وی افزود: برای این دانشجویان بورسیه تحصیلی در نظر گرفته‌ایم و هزینه آموزش، خوابگاه و اسکان را به طور کامل تقبل می‌کنیم. رئیس دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: همچنین از دانشجویان فلسطینی که در زندگی‌شان دچار مشکل شده‌اند نیز حمایت ویژه می‌کنیم.

کد خبر 848941 منبع: فارس برچسب‌ها دانشگاه‌های ایران خبر مهم اسرائیل ایالات متحده آمریکا فلسطین

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده مسئولان از ظرفیت دانشگاهیان/ نمایشگاه حمل‌ونقل حاصل اجرای فرامین رهبری است
  • دانشگاه شهید بهشتی ،دانشجویان آمریکایی اخراجی را بورسیه می‌کند
  • حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل / اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش‌آموزان
  • حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل/اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش آموزان
  • دریافت بیش از ۴۹۰ میلیارد تسهیلات خوداشتغالی توسط دانشجویان لرستان
  • برپایی نمایشگاه هفته مشاغل در هنرستان دخترانه فاطمه الزهرا (س) صالح آباد + تصاویر
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور در اولین دوره اعطای جایزه «شیخ مفید»
  • تاکید بر حمایت از کارگران سمنان تا سهم ۴۰ درصدی دانش‌آموختگان از اشتغالزایی
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • گشایش نمایشگاه توانمندی‌های هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) فیروزه