Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فارس، چهارشنبه هفته گذشته خبرنگار فارس از قطع درختان کهنسال در محوطه دانشگاه الزهرا (س) گزارشی منتشر کرد.

طبق این گزارش دانشگاه الزهرا (س) بدون کسب مجوز از کمیسیون ماده ۷، چند درخت کهنسال را سربُریده است، این درحالی است که به مسئولان شهرداری اعلام کردند در سال‌های اخیر نیز ۱۱ درخت دیگر در این دانشگاه بدون کسب مجوز قطع شده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرداری منطقه 3 نمی‌توانسته هیچ مجوزی درباره قطع درختان به مالک ارائه کند

علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در نخستین واکنش ابراز داشت: شهرداری منطقه نمی‌توانسته هیچ مجوزی در این خصوص به مالک ارائه کند، بنابراین این جریمه باید توسط مالک پرداخت شود. بی تردید پرونده‌هایی که تخلف در آنها انجام شده از طریق قانون برخورد با آنها انجام می‌کنیم.

دو برابر محیط بُن درخت قطع یا خشکانده شده باید در همان محل یا محیط اطراف غرس درخت انجام شود 

وی با تاکید بر اینکه در جابجایی‌ها نیز پس از دریافت مجوز این کار باید در فصل مناسب و زیرنظر کارشناس فضای سبز انجام شود. گفت: قطعا جریمه‌های این حوزه اعلام وصول می‌شود و اگر فردی جریمه را پرداخت نکند از طریق مراجع قضایی با او برخورد خواهیم کرد. در حال حاضر هم پرونده‌های مفتوح داریم که از طریق مراجع قضایی دنبال می‌شود. علاوه بر این دو برابر محیط بُن درخت قطع یا خشکانده شده باید در همان محل یا محیط اطراف غرس درخت انجام شود که سرانه فضای سبز تامین شود.

 جرائم قطع درختان بازدارنده است؟

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران درباره میزان بازدارندگی جرائم قطع و خشکاندن درختان سطح شهر تهران برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی گفت: این جرائم بازدارنده است. در حقیقت اگر قانون به درستی رعایت شود اینگونه تخلفات هم انجام نخواهد شد. قوه قضاییه به جد موضوع را دنبال می‌کند؛ بازرسی کل کشور هم درخواست اشد مجازات برای این متخلفین را دارد و برخورد با متخلفین انجام می شود. وقتی مالکی دست به چنین کاری می‌زند باید عواقب آن را نیز بپذیرد.

مساله قطع درختان دانشگاه الزهرا را رها نمی‌کنیم

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه به قطع درختان در دانشگاه الزهرا(س) منتقد هستیم، ابراز داشت: ما به این موضوع معترضیم و آن را دنبال کرده و مسئله را رها نخواهیم کرد. ریاست دانشگاه باید در این خصوص توضیح دهد. حفظ درختان برای بهبود هوای شهر باید مورد توجه قرار بگیرد. تلاش ما باید به این گونه باشد که تعداد درختان در شهر افزایش پیدا کند.

وی افزود: هیچ زیبایی برای ساختمان‌ها به اندازه غرس درختان وجود ندارد. درختان قطور و توانمند ارزشمند هستند بنابراین ما این دستگاه‌ها که نسبت به قطع درختان اقدام می‌کنند بدهکار خواهیم کرد و شهرداری نسبت به حل و فصل فی ما بین در این خصوص اقدام خواهد کرد چرا که کسی حق ندارد به حقوق مردم در شهر تجاوز کند.

مانع اپیدمی قطع درختان در تهران شویم

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز به اپیدمی قطع درختان در پایتخت اشاره کرده و با ابراز تاسف از اینکه دانشگاه الزهرا نسبت به قطع درختانی با قطر زیاد اقدام کرده بود. ابراز داشت مسئولان دانشگاه با این  که درختان خشک بودند اقدام به قطه درختان کرده اند اما اثری از خشک شدن در آنها دیده نمی شد.

وی قطع درختان توسط یک نهاد عمومی و دانشگاهی را غیر قابل قبول دانست و با اشاره به عدم پرداخت جریمه تخلفات قبلی دانشگاه الزهرا (س) گفت: وقتی در مرکز لرزه نگاری درختان قطع شدند و نتیجه آن مشخص نشد، برخی جری می شوند و به قطع درخت اقدام می کنند و ما در روزهای آینده حتما شاهد قطع درختان توسط نهادهای عمومی و دستگاه های دولتی خواهیم بود.

 می‌توانیم اجازه ندهیم که درختان قطع نشوند

این عضو شورای شهر با تاکید بر اینکه شهرداری باید ساز و کار جدیدی را برای این موضوع اتخاذ کند، گفت: ما برای آلودگی هوا که نمی توانیم کاری کنیم اما می‌توانیم اجازه ندهیم که درختان قطع نشوند و فضای فعلی باید حفظ شود.

دریافت جریمه یا عوارض از کسانی که درختان را بدون مجوز قانونی قطع کنند، قدمتی نزدیک به چهار دهه دارد و اهرمی برای جلوگیری از قطع درختان است و میزان جریمه هم هر سال و متناسب با تورم و با مصوبه شورای شهر افزایش پیدا می‌کند.

شناسنامه دار کردن درختان راهی برای حفظ محیط زیست شهری

در سال ۱۳۹۳ هم با رای اعضای وقت شورای شهر جریمه قطع بدون مجوز درختان ۲ تا پنج برابر نسبت به سال‌های قبلتر، شد. اما به نظر می رسد ورود مدیریت شهری به بحث نگهداری از درختان کهنسال به عنوان میراث طبیعی شهر و شناسنامه‌دار کردن شاید بتواند تا حدودی از نابودی آنها جلوگیری کرده و به حفظ محیط زیست شهری مطلوب‌تر کمک کرد.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: قطع درختان دانشگاه الزهرا س مجوز قطع درخت شواری شهر تهران دانشگاه الزهرا قطع درختان قطع درخت شهر تهران شورای شهر فضای سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۵۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری قزوین نگاه سلیقه‌ای نداشته باشد

رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر قزوین گفت: شهرداری قزوین پیرامون هر کدام از طرح‌های شورا و چگونگی اجرای آن لایحه ارائه کند، نه اینکه با نگاه سلیقه‌ای شهردار این طرح‌ها ابتر بماند.

فاطمه اشدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قزوین اظهار کرد: اعضای شورا طبق وظایف و تکالیفی که بر عهده دارند به لوایح واصله از سوی شهرداری به طور جدی، بی‌وقفه و به موقع رسیدگی و پیرامون آن‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند و در برخی موارد هم با خرد جمعی و رأی حداکثری طرح‌هایی را برای اجرا و لایحه شدن آن به شهرداری ارائه می‌کنند.

وی افزود: شهرداری باید این طرح‌ها را که برخی ممکن است مانند لوایح دوفوریتی ضرورت داشته باشد را مورد توجه قرار دهد و تدابیری برای کارسازی آن‌ها داشته باشد تا شرمنده شهر و مردم نباشیم.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر قزوین با بیان اینکه هیچکدام از طرح‌های ارسالی شورا از سمت شهردار به‌صورت لایحه به شورا ارائه نشده، گفت: درست است که صرفه و صلاح شهر بر عهده شهردار است، بر این اساس شهرداری قزوین پیرامون هر کدام از این طرح‌ها و چگونگی اجرای آن لایحه ارائه کند، نه اینکه با نگاه سلیقه‌ای شهردار این طرح‌ها ابتر بماند.

اشدری ادامه داد: چون قبل از تعهد شهردار شورای شهر مجدانه رعایت صرفه و صلاح شهر را دارد و بر همین ضرورت منجر به ارائه طرح‌های پیشنهادی شورا می‌شود که خوشبختانه بر وفق سیاست‌های بودجه شهرداری قزوین است.

وی خواستار ارائه تمامی طرح‌ها و پیشنهادات که با عناوین خاص مطرح شده، ولی اجرایی نشده از سوی مدیریت شهری شد و گفت: با ارائه این موارد مردم می‌توانند مدیریت شهری را ارزیابی و قضاوت کنند که مدیریت شهری چقدر متعهد به انجام سیاست گذاری‌ها، طرح‌های مردمی و شهری از سوی شورای منتخب مردم است؟ شورایی که شهردار خود را منتخب آن می‌داند.

عضو شورای شهر قزوین تصریح کرد: بررسی شود چه طرح‌هایی بر زمین مانده است تا در سال آخر شورای ششم بتوانیم با سرعت آنها را پیگیری کنیم و یا اینکه بدانیم چه کارهایی انجام شده است.

کد خبر 750278

دیگر خبرها

  • شهرداری قزوین نگاه سلیقه‌ای نداشته باشد
  • توسعه زیرساخت‎‌های شهری و توانمندی‌سازی شهروندان راهکار رویایی با بحران‌ها است
  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • ۱۷۶ طرح عمرانی شهری زنجان در دولت سیزدهم اجرا شد
  • اجرای ۱۷۶ طرح عمرانی شهری زنجان در دولت سیزدهم
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • قطع بدون مجوز درختان در ‌عظیمیه کرج
  • خطر ۷ نوع آفت در کمین درختان تهران | نحوه مبارزه شهرداری با این خطرات
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • این میدان در تهران مسدود می‌شود